Schildklier Sneller Laten Werken thumbnail

Schildklier Sneller Laten Werken

Published Feb 19, 23
5 min read

Schildklier Sneller Laten Werken

Schildklier Sneller Laten Werken: Hoe Doe Je Dat? Een te trage schildklier kan vervelende symptomen veroorzaken, zoals vermoeidheid, gewichtstoename en een vertraagde stofwisseling. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de schildklier te stimuleren en te zorgen dat deze sneller werkt. In dit artikel bespreken we wat de schildklier doet, hoe een trage schildklier ontstaat en wat je kunt doen om de schildklier te stimuleren en weer op gang te brengen.
 1. Hoe je schildklier Sneller Laten Werken?

De schildklier is een klein orgaan dat zich aan de voorkant van de hals bevindt, onder de adamsappel. De schildklier produceert hormonen die belangrijk zijn voor de stofwisseling en groei. Deze hormonen reguleren de snelheid waarmee het lichaam energie verbrandt en warmte produceert. Ze spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van het zenuwstelsel en het skelet.
 1. Wat zijn de symptomen van een te trage schildklier?
Een te trage schildklier wordt ook wel hypothyreoïdie genoemd. Dit betekent dat de schildklier te weinig hormonen produceert. Hierdoor vertraagt de stofwisseling en kunnen er verschillende symptomen optreden, zoals:
 • Vermoeidheid
 • Gewichtstoename
 • Vertraagde hartslag
 • Koude intolerantie
 • Droge huid
 • Haaruitval
 • Obstipatie
 • Depressie
 • Geheugenproblemen
 1. Wat veroorzaakt een te trage schildklier?
Een te trage schildklier kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is het een auto-immuunziekte, zoals de ziekte van Hashimoto. Bij deze aandoening valt het immuunsysteem de schildklier aan, waardoor deze beschadigd raakt en niet meer goed functioneert. Andere oorzaken van een te trage schildklier zijn jodiumtekort, ontsteking van de schildklier of bijwerkingen van medicatie.
 1. Hoe kun je de schildklier stimuleren?
Er zijn verschillende manieren om de schildklier te stimuleren en te zorgen dat deze sneller werkt. Hieronder bespreken we een aantal tips: 4.1. Eet voeding die rijk is aan jodium Jodium is een belangrijk mineraal voor de schildklier. Het is nodig voor de productie van schildklierhormonen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan jodium zijn onder andere zeewier, zeevis en zout met toegevoegd jodium.

Wat is een langzame schildklier?

De schildklier is een vlindervormig orgel aan de voorkant van je nek. Het maakt hormonen die veel functies van het lichaam regelen. De schildklier heeft het minerale jodium nodig om schildklierhormonen te maken. Mensen die niet genoeg jodium krijgen, kunnen hypothyreoïdie ontwikkelen.

Oorzaken

Uw schildklier maakt hormonen die uw hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur regelen. Ziekten van de schildklier zorgen ervoor dat het te veel of te weinig van dit hormoon maakt. Uw arts kan zien of u een langzame schildklier hebt door naar uw symptomen te luisteren en vragen over uw gezondheid te stellen. Een klein monster van uw bloed is ook nodig voor tests. De meest voorkomende oorzaak van een langzame schildklier is de ziekte van de auto -immuunziekte Hashimoto. Dit zorgt ervoor dat uw immuunsysteem de schildklier aanvalt en beschadigt, waardoor het niet voldoende schildklierhormoon maakt. Een andere oorzaak is jodiumtekort. In deze toestand krijgt je lichaam niet genoeg jodium om schildklierhormonen te maken. Hypothyreoïdie kan ook gebeuren tijdens de zwangerschap, genaamd postpartum thyroiditis. Wanneer dit gebeurt, verhoogt het het risico van pre -eclampsie en zwangerschapsverlies. Symptomen kunnen weken of maanden na de bevalling beginnen. Behandeling voor hypothyreoïdie is belangrijk om deze problemen te voorkomen.

Symptomen

Een langzame schildklier is een aandoening waarbij je lichaam niet genoeg hormonen produceert, zoals T3 en T4. Je schildklier is een vlindervormig orgel aan de voorkant van je nek onder je voicebox (strottenhoofd). Wanneer de schildklier voldoende hormonen scheidt, werken alle systemen van het lichaam goed. Deze hormonen beheersen het metabolisme, het proces dat voedsel omzet in energie die uw lichaam gebruikt om te functioneren. Schildklierproblemen komen het meest voor bij vrouwen, maar mannen kunnen ze ook ontwikkelen. Ze komen vaker voor bij oudere mensen en mensen met een familiegeschiedenis van schildklieraandoeningen. Symptomen van een onderactieve schildklier zijn in het begin mogelijk niet duidelijk en ze kunnen zich langzaam ontwikkelen. Dit komt omdat het lichaam tijd kost om zich aan te passen. Tijdens de zwangerschap kan een langzame schildklier gezondheidscomplicaties veroorzaken voor u en uw baby. Het verhoogt uw risico op zwangerschapsverlies, vroeggeboorte en hoge bloeddruk tijdens de late zwangerschap of pre -eclampsie. Het verhoogt ook uw risico op een baby met geboorteafwijkingen of andere problemen.

Behandeling

Een langzame schildklier is een probleem met de productie van hormonen die de snelheid regelen waarmee uw lichaam energie gebruikt. De schildklier is een vlindervormige klier aan de voorkant van je nek, net onder je voicebox (strottenhoofd). Het produceert T3- en T4 -hormonen die helpen je metabolisme in een gezond tempo te houden. Dit helpt je hersenen, hart en andere organen met een normale snelheid energie te gebruiken. Schildklierproblemen kunnen verschillende symptomen veroorzaken, waaronder koude handen en voeten, zweten, gewichtstoename, vermoeidheid en pijn. Ze kunnen ook van invloed zijn op uw geestelijke gezondheid, energieniveau en groeisnelheid. Uw arts zal naar uw medische geschiedenis kijken en een lichamelijk onderzoek doen voordat u u behandelt. Ze kunnen bloedtesten en echografie of radioactieve jodiumscans bestellen om de functie van uw schildklier te controleren. Behandeling voor een overactieve schildklier (hyperthyreoïdie) kan medicijnen omvatten die de productie van hormonen of een radioactieve jodiumbehandeling vertragen. Behandeling voor een onderactieve schildklier (hypothyreoïdie) omvat het vervangen van de hormonen waaraan u niet genoeg produceert.

Preventie

De schildklier is een kleine, vlindervormige klier in je nek, net onder de stembox (strottenhoofd). Het is belast met het produceren van hormonen om uw metabolisme te beheersen. De meest voorkomende zijn triiodothyronine (T3) en thyroxine (T4), die helpen de temperatuur, hartslag, bloeddruk van het lichaam en hoeveel energie te reguleren. Het lichaam is als een thermostaat die de niveaus van schildklierhormoon in uw bloedbaan detecteert en de klier automatisch activeert om meer te maken van wat het nodig heeft. Het meest voorkomende probleem is niet genoeg jodium in uw dieet krijgen, wat kan leiden tot een overactieve schildklier (hyperthyreoïdie) of onderactieve schildklier (hypothyreoïdie). De beste manier om een langzame schildklier te voorkomen, is door een gezond uitgebalanceerd dieet te eten en actief te blijven. Regelmatige oefening stimuleert de productie van T3 en T4. Vergeet ook niet om een goede nachtrust te krijgen! Dit is vooral belangrijk tijdens de zwangerschap, wanneer de schildklier overuren moet werken om de groeiende baby te ondersteunen.

Latest Posts

Thuishulp Na Heupoperatie

Published Nov 18, 23
7 min read

Kosten Thuisbegeleiding

Published Oct 30, 23
7 min read